Lamb+Weston+verwerft+meerderheid+in+Russische+joint+venture
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lamb Weston verwerft meerderheid in Russische joint venture

Lamb Weston/Meijer heeft een meerderheidsbelang genomen in de joint venture met de Russische Belaya Dacha Group. Het eigendom van Lamb Weston/Meijer in het samenwerkingsverband stijgt van 35,5 naar 74,9 procent.

De groei van het belang was afgesproken in 2016 toen de twee partijen de joint venture aangingen. Beide bedrijven hadden toen als prioriteit om de eerste grote fritesfabriek in Rusland op te zetten

Peter van Wouwe, financieel manager bij Lamb Weston/Meijer, zegt dat het bedrijf is gestart met een studie naar de verdere uitbreiding van de productiecapaciteit in Rusland om zo de concurrentiepositie van dat land te versterken. De deal is goedgekeurd door de Federal Antimonopoly Service in Rusland. Belaya Dacha-aandeelhouder Vladimir Tsyganov blijft eigenaar van het minderheidsbelang.


De Belaya Dacha Group is gespecialiseerd in de teelt en verwerking van groenten, aanplant van bomen, tuin- en landschapsontwerp en vastgoedontwikkeling. Belaya Dacha heeft een sterke positie op de Russische markt voor vers gesneden salades en beschikt over twee productiefaciliteiten, één in de regio Moskou en één in de republiek Tatarstan.

Lamb Weston/Meijer bedient markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. Het bedrijf levert diepgevroren aardappelproducten en verder gedroogde aardappelvlokken als ingrediënt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer