Lamb Weston/Meijer investeert 50 miljoen euro in nieuwe fabriek

Fritesfabrikant Lamb Weston/ Meijer gaat op het bestaande bedrijfsterrein in Kruiningen een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van gedroogde aardappelproducten.

Lamb+Weston%2FMeijer+investeert+50+miljoen+euro+in+nieuwe+fabriek
© Lamb Weston/Meijer

De totale investering voor de nieuwbouw bedraagt 50 miljoen euro. De nieuwe fabriek is bedoeld voor de productie van aardappelvlokken en onderdeel van de Ambient Potato Business van Lamb Weston/Meijer. De activiteiten die hieronder vallen, hebben te maken met alle aardappelproducten die buiten het diepvriessegment vallen.

Lamb Weston/Meijer meldt dat de uitbreiding past bij de duurzaamheidsambities van de verwerker om de totale aardappelbenutting te verhogen. Het is vooral de bedoeling om de aardappeltarra afkomstig van de reguliere productielijnen op te waarderen tot meer dan veevoer. De bouw van de fabriek zal vermoedelijk in de loop van 2019 van start gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer