Aardappelproducent trakteert op frites in Oosterbierum

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer in Oosterbierum deelt vrijdag en zaterdag gratis frites uit aan de zeshonderd bewoners van het Noordwest-Friese dorp. Hiermee wil het bedrijf de inwoners een hart onder de riem steken in een moeilijke tijd, zegt plantmanager Bas van Damme van Lamb Weston/Meijer.

Aardappelproducent+trakteert+op+frites+in+Oosterbierum
© Twan Wiermans

Door de coronacrisis is 30 procent van de afzet van het bedrijf, dat naast frites vlokken maakt, weggevallen. Maar dat is niet de hoofdreden om de bewoners te trakteren op een patatje, laat de directeur weten. 'De fabriek zit dicht bij het dorp. We rijden er vaak met de trailers doorheen. Dat leidt soms tot overlast. Met deze actie kunnen wij als bedrijf wat terugdoen. Ik vind het belangrijk om goede buren van elkaar te zijn.'

Dorpshuis

Van Damme verwacht de komende tijd 400 tot 600 kilo bevroren frites te leveren aan dorpshuis It Mienskar. De beheerder van het dorpshuis gaat vrijdag en zaterdag frites bakken. Lamb Weston/Meijers heeft bij alle woningen een flyer bezorgd met informatie over de actie. Dorpsbewoners kunnen een telefonische afspraak maken wanneer ze de patat komen halen.


Voor Lamb Weston/Meijer kwam deze week de productie van fritesaardappelen stil te liggen. De vlokkenproductie gaat wel door. Deze draait 100 procent. 'De ploegen zijn kleiner en wisselen elkaar nu vaker af, zodat iedereen goed contact houdt met de fabriek. Zo werken de meeste medewerkers een paar dagen thuis en op de fabriek. Ik vind het fantastisch om te zien hoe goed onze medewerkers zich aanpassen. Zeker omdat wij met productiemensen werken die een product willen maken', zegt Van Damme.

Echt grote zorgen maakt Van Damme zich nog niet over de gevolgen van de coronacrisis voor het bedrijf. 'We zijn wereldwijd een groot bedrijf. We kunnen gelukkig wat dragen en op allerlei fronten worden nieuwe initiatieven bedacht.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer