Bodemgezondheid speerpunt bij Lamb Weston/Meijer

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat de samenwerking met de globaal zeshonderd telers in Europa intensiveren en wil de bodemgezondheid bij de telers verbeteren.

Bodemgezondheid+speerpunt+bij+Lamb+Weston%2FMeijer
© Archief Marcel Bekken

Het bedrijf denkt aan maatregelen als gewasrotatie, de teelt van rustgewassen en een positieve organische stofbalans. Lamb Weston/Meijer streeft er naar om duurzame landbouw praktisch, begrijpelijk en meetbaar te maken. Dit valt te lezen in het duurzaamheidsverslag over 2017-2018 dat het bedrijf heeft gepubliceerd.

Het Duurzame Teelt Plan is inmiddels uitgerold naar tweehonderd aardappeltelers in Nederland. Acht Nederlandse telers nemen als pioniers deel aan het Duurzame Teelt Plan en werken actief aan verduurzamingsstrategieën, veldproeven en teelttechnieken. In de komende jaren betrekt Lamb Weston/Meijer de overige vierhonderd telers in Engeland, België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk actief hierin.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer