Bodemgezondheid+speerpunt+bij+Lamb+Weston%2FMeijer
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

Bodemgezondheid speerpunt bij Lamb Weston/Meijer

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat de samenwerking met de globaal zeshonderd telers in Europa intensiveren en wil de bodemgezondheid bij de telers verbeteren.

Het bedrijf denkt aan maatregelen als gewasrotatie, de teelt van rustgewassen en een positieve organische stofbalans. Lamb Weston/Meijer streeft er naar om duurzame landbouw praktisch, begrijpelijk en meetbaar te maken. Dit valt te lezen in het duurzaamheidsverslag over 2017-2018 dat het bedrijf heeft gepubliceerd.

Het Duurzame Teelt Plan is inmiddels uitgerold naar tweehonderd aardappeltelers in Nederland. Acht Nederlandse telers nemen als pioniers deel aan het Duurzame Teelt Plan en werken actief aan verduurzamingsstrategieën, veldproeven en teelttechnieken. In de komende jaren betrekt Lamb Weston/Meijer de overige vierhonderd telers in Engeland, België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk actief hierin.

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer