Feeststemming bij BBB vanwege zetel

UPDATE - Het eerste nieuws van de exitpoll zorgt voor een feestelijke stemming bij de BoerBurgerBeweging (BBB) met lijsttrekker Caroline van der Plas. De nieuwe partij haalt een zetel in de exitpoll van Ipsos, die in opdracht van de NOS is uitgevoerd.

Feeststemming+bij+BBB+vanwege+zetel
© Boerburgerbeweging

'Yesss, we hebben het altijd gezegd', meldt Van der Plas in een tweet. Via YouTube zendt de partij een eigen uitslagenavond uit. BBB kwam deze week voor het eerste pas in de peilingen op een zetel. Tot die tijd werd de partij wel genoemd, maar dat was nog te weinig om in de peilingen op een zetel te komen.


Van der Plas denkt dat er nu al partijen zijn die er van balen dat BBB in de Tweede Kamer komt. Ze hoopt dat boerenprotesten niet meer nodig zijn nu het boerengeluid beter vertegenwoordigd gaat worden in het parlement. Ze acht de kans groot dat BBB nog een tweede zetel gaat halen. 'Dan gaat Femke Wiersma ook naar Den Haag. Maar met een zetel bereiken we al dubbel zoveel dan met nul zetels.'


Voorzieningen op het platteland

De lijsttrekker wil zich er in Den Haag onder meer voor inzetten dat de voorzieningen op het platteland er blijven of weer terugkomen, zoals politieposten en buurthuizen. Ze wil dat het platteland ook aantrekkelijker wordt voor jongeren om er te blijven.

Femke Wiersma, tweede op de lijst, hoopt dat BBB kan gaan uitbouwen in de komende periode. Volgens haar is de BBB er juist ook voor ondernemers en dus aantrekkelijk voor bijvoorbeeld VVD-stemmers.
LATER MEER

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer