Nieuwe manier van detectie en oogsten asperges

Aspergekwekerijen Martens Asperges uit Tienray en Teboza uit Helden in Limburg hebben woensdag 24 maart de eerste gerobotiseerde selectieve oogstoplossing voor asperges in ontvangst genomen: de Sparter.

Deze oogstinnovatie is gebaseerd op een gepatenteerde ondergrondse detectiemethode. Deze nieuwe manier van detectie en oogsten zorgt niet alleen voor een verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van de asperges. De Sparter creëert ook de mogelijkheid om allerlei data te verzamelen, waardoor de teelt nog duurzamer kan worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer