Waterschap controleert spuitvrije zones

Waterschap Peel en Maasvallei gaat de naleving van de teelt-, spuit- en mestvrije zones controleren. De inspecties vinden in mei en juni plaats vanuit de lucht en in het veld.

Waterschap+controleert+spuitvrije+zones
© Nieuwe Oogst

Langs beken gelden teelt-, spuit- en mestvrije zones. De breedte hangt af van het product dat wordt geteeld. Voor sommige beken heeft het ministerie van Economische Zaken een 5 meter brede teelt-, spuit- en mestvrije zone ingesteld.

Het waterschap is verplicht om geconstateerde overtredingen door te geven aan het ministerie. Een overtreding kan in sommige gevallen leiden tot het opleggen van een korting op de te ontvangen Europese steunmaatregelen.

Dalende trend

Bij controles op het naleven van de teelt-, spuit- en mestvrije zones langs beken in Noord-Limburg heeft waterschap Peel en Maasvallei in 2014 twee overtredingen geconstateerd. Dat zijn er minder dan het jaar daarvoor. Daarmee zet de dalende trend door.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer