Verlies FloraHolland komt tussen 5 en 10 miljoen euro uit

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in 2020 een verlies geleden van tussen 5 en 10 miljoen euro. Dit is het financieel resultaat voor bijzondere baten en lasten, heeft de veiling maandag bekendgemaakt.

Verlies+FloraHolland+komt+tussen+5+en+10+miljoen+euro+uit
© Johan Wissink

Volgens FloraHolland valt het financiële resultaat mee. 'Het verlies is veel kleiner dan in de beginperiode van de coronacrisis werd gevreesd', zegt David van Mechelen, financieel directeur bij FloraHolland. 'Met de immense doordraai in maart vorig jaar en de daaropvolgende enorme omzetdaling kunnen we leven met dit resultaat.'

De omvang van de aanvoer, die vorig jaar lager was, is van grote invloed op de inkomsten van FloraHolland. 'Er zijn diverse factoren die maakten dat een verlies van vele tientallen miljoenen is afgewend', aldus Van Mechelen. 'Bijvoorbeeld het opengaan van de grenzen van goederentransport en het ondernemerschap in onze sector. Ook het Noodfonds bracht rust en continuïteit en heeft eraan bijgedragen dat kwekers bleven produceren. De markt heeft zich zodoende snel hersteld.'


Volgens de financieel directeur heeft FloraHolland binnen haar eigen organisatie stevige extra kostenbesparingen weten te realiseren, terwijl het bedrijf wel is blijven investeren in strategische programma's.


Gunstige prijsvorming

De tweede helft van het jaar lagen de volumes nog wel op een iets lager niveau dan het jaar ervoor, maar de prijsvorming was gunstig. FloraHolland kwam op grond van de resultaatontwikkeling uiteindelijk niet in aanmerking voor de NOW-regelingen en het noodfonds voor de sierteelt.

De controle van de jaarcijfers over 2020 is nog niet helemaal afgerond. Vanwege het unieke karakter van afgelopen coronajaar heeft de bloemenveiling besloten nu al met een voorlopig bericht naar buiten te treden. Zodra de cijfers definitief zijn, worden deze bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer