Profiel%3A+Adri+Bom%2DLemstra+zorgt+voor+verbinding+in+glastuinbouw
Achtergrond
© Provincie Zuid-Holland

Profiel: Adri Bom-Lemstra zorgt voor verbinding in glastuinbouw

De Westlandse Adri Bom-Lemstra (58) wordt per 1 mei 2021 de nieuwe voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Als voorzitter wordt ze het boegbeeld van de Nederlandse glastuinbouw. Met haar kennis over belangrijke thema's en kansen en uitdagingen in de land-en tuinbouw zal ze bijdragen aan de verbinding in de sector.

2015-heden Gedeputeerde Zuid-Holland
2015 CDA fractievoorzitter Zuid-Holland
2009-2015 Hoogheemraadschap van Delfland
2004-2009 Fractievoorzitter CDA Westland
1994-2004 Gemeenteraad Wateringen
1987-1997 Beleidsmedewerker FEZ

Bom-Lemstra werkt sinds 2015 als CDA-gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland. Economie, Ruimtelijke ordening en Wonen waren haar eerste verantwoordelijkheden bij de provincie. Sinds 2019 heeft ze de regie over de portefeuilles Economie en innovatie, Land- en tuinbouw, Gezond en veilig en Milieu en bodem. Daarin maakt ze zich hard voor de energietransitie in de tuinbouw en is ze aanjager van de circulaire economie.

Bij provincie Zuid-Holland was Bom-Lemstra werkzaam als fractievoorzitter bij het CDA in Zuid-Holland en Westland. Ze staat bij de CDA-Statenfractie bekend als een gedreven bestuurder en keiharde werker. Daarnaast zorgt ze voor verbintenis en heeft ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Westlandse jeugd

Bom-Lemstra is opgegroeid in het Westland. Ze studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en specialiseerde zich in bestuursrecht en internationaal privaatrecht. De gedeputeerde is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Naast haar huidige functie is Bom-Lemstra voorzitter van Greenport West-Holland en actief in de andere Zuid-Hollandse greenports. Ook stond ze aan de wieg van Greenports Nederland. Dit maakt haar nauw verbonden aan de glastuinbouwsector.

Samen met de directie en specialisten van Glastuinbouw Nederland zal Bom-Lemstra zich in haar nieuwe functie bezighouden met de verdere vergroening en verduurzaming van de sector. 'Ik zie het als mijn taak om de verbinding met onze omgeving te intensiveren, waardoor straks iedereen de glastuinbouw een warm hart toedraagt. De innovaties uit de sector zijn van belang voor de vraagstukken waarvoor we staan. Denk aan de energietransitie, circulaire economie en gezondheid. Ik zie ernaar uit daar samen met al die ondernemers werk van te maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer