Adri Bom-Lemstra nieuwe voorzitter van Glastuinbouw Nederland

Adri Bom-Lemstra is vanaf 1 mei 2021 de nieuwe voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Samen met de directie en specialisten zal ze zich bezighouden met de verdere vergroening en verduurzaming van de sector.

Adri+Bom%2DLemstra+nieuwe+voorzitter+van+Glastuinbouw+Nederland
© Provincie Zuid-Holland

'Ik zie het als mijn taak om de verbinding met onze omgeving te intensiveren, waardoor straks iedereen de glastuinbouw een warm hart toedraagt', aldus Bom-Lemstra. Met het aantreden van de nieuwe voorzitter zal de focus meer gaan liggen op de verbinding met maatschappelijke uitdagingen, stelt Glastuinbouw Nederland. Dit moet in de toekomst een financieel gezond ondernemersklimaat voor de leden opleveren.

Directeur Ruud Paauwe van Glastuinbouw Nederland wil verder bouwen aan een gezonde toekomst voor zowel de samenleving als de Nederlandse glastuinbouwsector. 'Met de komst van Adri Bom-Lemstra verwacht ik dat Glastuinbouw Nederland een voorzitter krijgt met veel ervaring en kwaliteiten, die ook bekendstaat om haar verbindingskracht.'


Gedeputeerde van Zuid-Holland

Bom-Lemstra werkt momenteel als CDA-gedeputeerde van Zuid-Holland en is verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie en innovatie, Land- en tuinbouw, Gezond en veilig en Milieu en bodem. Ook is ze voorzitter van Greenports Nederland. Dit maakt dat de nieuwe voorzitter nauw verbonden is met de glastuinbouwsector.

De 58-jarige gedeputeerde maakt zich onder andere hard voor de energietransitie in de tuinbouw. Haar kennis over belangrijke thema's en kansen en uitdagingen in de sector is een aanvulling voor Glastuinbouw Nederland, laat de belangenbehartiger weten. Op 3 maart is de aanstelling van Bom-Lemstra formeel bekrachtigd door de ledenraad.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer