Minder+verlaging+pootgoed+bij+nacontrole+NAK
Nieuws
© NAK

Minder verlaging pootgoed bij nacontrole NAK

Het verlagingspercentage van de nacontrole pootgoed ligt dit jaar met 29,6 procent beduidend lager dan die van vorig jaar. In 2019 was dit 38,3 procent.

De nacontrole zit nu ongeveer op de helft van alle onderzoeken, meldt de NAK. Al meer dan 50 procent van de eerste virusmonsters is bemonsterd en ook voor de bruin- en ringrotonderzoeken nadert de keuringsdienst de helft. Hiermee zit de NAK op hetzelfde niveau als in 2019.

De analyses van bruin- en ringrotonderzoek hebben een uitloop van een paar dagen, waardoor de doorlooptijd twee tot drie dagen langer wordt. Door deze uitloop is het mogelijk dat de uitslag van virusonderzoek eerder bekend is dan het bruin- en ringrotonderzoek. De verwachting was dat deze vertraging afgelopen week zou zijn ingelopen.


Vertraagde uitslagen

'Deze belofte kunnen we helaas nog niet inlossen. We verwachten dat in de komende één tot twee weken er nog uitslagen vertraagd zullen zijn', aldus de NAK.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer