Groentenfruit+Huis+zet+samenwerking+met+SMK+voort
Nieuws
© Twan Wiermans

Groentenfruit Huis zet samenwerking met SMK voort

Het GroentenFruit Huis en SMK hebben dinsdag een vernieuwde overeenkomst ondertekend voor samenwerking bij het keurmerk PlanetProof.

Volgens directeur Richard Schouten van GroentenFruit Huis zijn de leden van deze organisatie en hun aangesloten telers constant bezig met het verder verduurzamen van de productie van groenten en fruit. 'Met het keurmerk On the way to PlanetProof kunnen zij die inspanningen aantonen', aldus Schouten. De samenwerking betekent dat GroentenFruit Huis de leden en hun telers een collectief voordeel kunnen bieden bij de certificering.

'Daarnaast zullen we als ambassadeur optreden voor On the way to PlanetProof in binnen- en buitenland, met als doel de internationale afzet van de Nederlandse producten met het keurmerk te stimuleren.' Daarnaast wil GroentenFruit Huis een actieve rol spelen om knelpunten en de belangen van de telers bij het tot stand komen van het schema te laten meewegen.


SMK-directeur Gijs Dröge zegt dat beide partijen zich ervoor inzetten om de naamsbekendheid van PlanetProof te vergroten, het verdienmodel voor telers te verbeteren en de internationale uitrol van het keurmerk te stimuleren. 'Dit is van groot belang voor de Nederlandse producenten die voor een groot deel voor de export produceren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer