Certificatieschema+PlanetProof+geldt+nu+voor+heel+Europa
Nieuws
© Dirk Hol

Certificatieschema PlanetProof geldt nu voor heel Europa

Certificeringsorganisatie SMK publiceert binnenkort voor plantaardige producten het nieuwe certificatieschema voor het keurmerk 'On the way to PlanetProof' dat vanaf 2021 geldig is voor heel Europa.

Bij het samenstellen van het nieuwe certificatieschema heeft SMK de schema's voor Centraal-Europa en Zuid-Europa samengevoegd. De certificering voor PlanetProof is nu mogelijk in heel Europa op basis van één schema.

In een persverklaring meldt SMK dat naast de samenvoeging een aantal knelpunten zijn opgelost en het schema op enkele punt is geactualiseerd. Dat geldt onder meer voor een update van de lijsten met toegestane gewasbeschermingsmiddelen en uitbreiding van de keuzemaatregelen voor biodiversiteit.


Openbare consultatie

Voor de herziening van het certificatieschema organiseerde SMK eerder een openbare schriftelijke consultatie. Hierbij konden geïnteresseerden en betrokkenen reageren op een concept. Het definitieve schema is begin december vastgesteld. Een download van het certificatieschema voor plantaardige producten is te vinden op de website van SMK.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer