Automatische spuitregistratie in boomfruitteelt

Ondernemers in de boomfruitteelt kunnen binnenkort gebruikmaken van automatisch datamanagement en automatische spuitregistratie. Munckhof Fruit Tech Innovators zet een nieuwe Isobus-verbinding op alle spuittechnieken.

Automatische+spuitregistratie+in+boomfruitteelt
© Twan Wiermans

Op die manier kunnen fruittelers een rechtstreekse dataverbinding maken met Agromanager, het managementsysteem voor de fruitteelt. De spuitschriften uit Agrodata zullen uiteindelijk de Munckhof-spuiten aansturen.

De machinefabrikant in het Limburgse Horst wil met de inzet op automatisering, gps en datamanagement fruittelers helpen hun opbrengsten, kwaliteit en kosten te optimaliseren. Door de samenwerking met Agromanager kunnen fruittelers automatisch data, zoals geverifieerde spuitschriften, naar de boomgaardspuit sturen.

De Munckhof-spuit voert op basis van gps-techniek automatisch de spuitopdracht uit, wat fouten en onnauwkeurigheden door de chauffeur voorkomt, aldus Munckhof in een persbericht.


Verplichte teeltregistratie

Dezelfde Isobus-verbinding stuurt eveneens alle data over de uitgevoerde spuitopdracht, zoals urenregistratie, middelen- en brandstofverbruik, vanuit de Munckhof-spuit terug naar Agromanager.

Zo voldoen fruittelers automatisch aan hun verplichte teeltregistratie. Fruittelers kunnen alle spuitdata eenvoudig opslaan, analyseren en gebruiken om hun kosten, middelengebruik en teeltresultaten te optimaliseren.

De samenwerking biedt fruittelers de mogelijkheid vanuit Agromanager online de spuit in de boomgaard te volgen en toezicht te houden op de vorderingen. Als afnemerseisen of waarnemingen daarom vragen, kunnen verschillende delen van de boomgaard automatisch volgens een andere spuitopdracht uit Agromanager worden behandeld op boomniveau.


Meer sensoren

Voor de toekomst verwacht Munckhof nog meer slimme sensoren en cameratechnieken op de boomgaardspuiten toe te passen. Tijdens elke spuitronde kunnen dan nog meer gegevens over bijvoorbeeld bladverkleuringen, insecten en groeigegevens automatisch worden waargenomen en vastgelegd.

De toegepaste uniforme Isobus-communicatietechniek kan communiceren met tractoren, displays, software en gps-technieken van alle gangbare merken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer