HAK schaalt productie 'intelligent groentebord' op

Conservenfabrikant HAK in Giessen schaalt de productie van het 'intelligente groentebord', een speciaal serviesdeel voor kinderen, op vanwege de grote vraag. Volgens de fabrikant was er direct na de introductie op 14 januari bij de webshop van de Bijenkorf een run op het bord.

HAK+schaalt+productie+%27intelligent+groentebord%27+op
© Pixabay

HAK-directeur marketing en innovatie Nicole Freid zegt dat het helpende bord een snaar heeft geraakt bij consumenten. Dit bevestigt volgens haar de continue uitdaging die ouders ervaren om hun kinderen dagelijks op een praktische en eenvoudige manier meer groenten te laten eten.

Binnen een maand na de marktintroductie gaat HAK ervan uit dat de verkoop dit jaar uitkomt op 20.000 tot 30.000 stuks. Het intelligente groentebord lijkt op een normaal bord, gemaakt van keramiek. Het is vrijwel wit van kleur en rond, maar er zitten diverse subtiele 'nudgingtechnieken' in verwerkt. Zo zit er een verdieping in die speciaal voor de groenten is bestemd. Een kind wordt zo zintuiglijk op het verkeerde been gezet en verleid meer groenten te eten dan anders.


Langetermijnwerking onderzoeken

HAK ontving de afgelopen maand vragen van onderzoeksinstanties die de langetermijnwerking wetenschappelijk willen onderzoeken. Ook hebben maatschappelijke organisaties laten weten een samenwerking te willen aangaan rondom het bord.

De conservenfabrikant wil met het intelligente bord de groenteconsumptie bij kinderen verhogen. Kinderen blijken gemiddeld niet boven de 73 gram groenten per dag te eten, terwijl de gezondheidsrichtlijnen voor die leeftijdsgroep het hebben over 100 tot 150 gram.Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer