HAK+haalt+stazakken+met+edamamebonen+terug
Nieuws
© HAK

HAK haalt stazakken met edamamebonen terug

Conservenfabrikant HAK in Giessen haalt stazakken met edamamebonen terug van de markt. De declaratie van het allergeen soja op de verpakking ontbreekt.

Bij consumptie door mensen met een soja-allergie levert het ontbreken van deze informatie op de verpakking een gevaar op voor de gezondheid. De verpakkingen zonder de declaratie waren alleen te koop bij Jumbo-supermarkten. Het gaat om bonen die zijn gekocht voor 24 november.

De fabrikant heeft de afwijking gemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en volgt met de terughaalactie het advies van de NVWA op. HAK adviseert mensen met een soja-allergie deze producten niet op te eten. Het bedrijf vraagt deze consumenten de lotcode op de achterzijde van de zak uit te knippen en kosteloos naar HAK te sturen. Zij ontvangen het aankoopbedrag van HAK terug.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer