Nieuwe+precisieapp+van+John+Deere+en+Duitse+start%2Dup
Nieuws
© John Deere

Nieuwe precisieapp van John Deere en Duitse start-up

Met een nieuwe locatiespecifieke app die is ontwikkeld door de Duitse start-up Solorrow, kunnen agrarisch ondernemers eenvoudig kaarten met variabele dosering voor bemesting en andere veldwerkzaamheden maken en deze delen met het John Deere Operations Center.

Van daaruit kunnen draadloos kaarten naar machines in het veld worden gestuurd om preciezere toepassingen mogelijk te maken, zodat meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen effectiever kunnen worden gebruikt en het milieu op een duurzame manier kan worden beschermd.

Software- en appontwikkelingen worden steeds belangrijker in precisielandbouw. Solorrow biedt een betaalbare en gemakkelijke oplossing, waarmee gebruikers snel velden en hun grenzen kunnen identificeren in een kaartweergave op hun tablet of smartphone. Op basis van vijf jaar biomassagegevens kunnen de geselecteerde gebieden vervolgens worden onderverdeeld in verschillende bodemzones die als basis dienen voor kaarten voor bemesting en spuittoepassing.

Deze kaarten kunnen vanuit de app naar het John Deere Operations Center worden gestuurd en vervolgens ook draadloos naar het juiste voertuig. Het John Deere-display in de cabine ontvangt de gegevens en geeft vervolgens de Isobus-gestuurde kunstmeststrooier of veldspuit de locatiespecifieke toedieningshoeveelheid op basis van de huidige positie in het veld.


Volledige controle

Deze interactie tussen de Solorrow-app en John Deere's Precision Ag-technologieoplossingen heeft niet alleen voordelen voor de landbouw. De samenwerking toont ook aan dat een vlotte uitwisseling van gegevens tussen de softwareoplossingen van verschillende fabrikanten zowel mogelijk als praktisch is. Op deze manier behouden boeren altijd de volledige controle over hun datastroom en data-eigendom.

Met deze nieuwe app combineren Solorrow en John Deere hun marketing- en verkoopactiviteiten. Hierdoor kunnen John Deere-dealers boeren en loonwerkers een nog breder scala aan Precision Ag-systemen aanbieden en kunnen klanten blijven profiteren van de gebruikelijke services voor advies, inbedrijfstelling en technische ondersteuning.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer