Boeren Noord-Holland ageren tegen beleid duurzaam natuurbeheer

De landbouw heeft provincie Noord-Holland deze week laten weten het beoogde beleid voor duurzaam agrarisch natuurbeheer een doodlopende weg te vinden.

Boeren+Noord%2DHolland+ageren+tegen+beleid+duurzaam+natuurbeheer
© Nieuwe Oogst

De aanpak is onwerkbaar en onvruchtbaar, stellen Boeren in Actie Noord-Holland en LTO Noord in hun persreacties. Vorige week kondigde provincie Noord-Holland aan drie pilots voor agrarisch natuurbeheer nieuwe stijl vroegtijdig te beëindigen. De provincie wil overgaan tot een meer gebiedsgerichte aanpak met daarin ook stikstof en bodemdaling opgenomen.


Boeren in Actie roept ondernemers op geen zaken te doen met de provincie. 'Dit college zoekt de confrontatie met de sector.' De pilots zijn bedoeld om te toetsen hoe duurzaam natuurbeheer in de praktijk uitpakt, maar de uitkomsten worden nu niet afgewacht, stelt de organisatie. De natuur en de ondernemers zijn daar niet bij gebaat.


Meer kosten

'Een onverstandige zet', vindt ook LTO Noord-bestuurder Albert Hooijer. 'Voorbeeldberekeningen tonen aan dat boeren meer kosten moeten maken en minder vergoed krijgen. Zonder gezonde economische basis is agrarisch natuurbeheer niet vol te houden.' Hooijer volhardt erin om die boodschap bij de provincie door te laten dringen.

'Het belang van dit dossier is te groot. Er moet een praktische oplossing komen met reële vergoedingen om het goede werk voort te zetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer