LTO Noord in beroep tegen vergunning datacenter Wieringermeer

LTO Noord-afdeling Hollands Kroon gaat in beroep tegen de omgevingsvergunning die gemeente Hollandse Kroon begin januari heeft verleend aan Microsoft voor de bouw van een datacenter op het bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer.

LTO+Noord+in+beroep+tegen+vergunning+datacenter+Wieringermeer
© Agriport A7

Volgens afdelingsvoorzitter Wim Mostert druist de omgevingsvergunning in tegen de belangen van de leden van de afdeling. 'Vergunningen worden makkelijk verleend, zonder dat er vooraf heldere kaders zijn gesteld en de gevolgen goed zijn afgewogen. Zaken als koelwaterverbruik, stikstofuitstoot en de omvang van de ontwikkelingen, baren de agrarische sector in het gebied zorgen.'


Geen hectare missen

LTO Noord wil een rem zetten op grootschalige ontwikkelingen in Wieringermeer die ten koste gaan van schaarse agrarische grond. Uit recent onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, in opdracht van de gemeente en LTO Noord, blijkt dat de agrarische sector in Hollandse Kroon geen hectare kan missen, geeft Mostert aan. Verder uitbreiding van het gebied rondom Agriport is daarom een ongewenste ontwikkeling.


• Lees ook: Landbouw wil voorlopige bouwstop datacenters

Mostert benadrukt dat LTO Noord Hollands Kroon wel het belang van datacenters ziet. 'Ook de agrarische sector maakt steeds meer gebruik van hightechtoepassingen met grote databehoeften. Dat wil echter niet zeggen dat vergunningen zo makkelijk verleend moeten worden. Daarom roepen wij gemeente Hollandse Kroon op zorgvuldig om te gaan met het gebied.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer