Provinciebestuur vraagt 700.000 euro voor Holwerd aan Zee

Het provinciebestuur van Friesland wil 700.000 euro uit de regiodealmiddelen uittrekken voor onder andere een onderzoek naar slib en sedimentatie bij Holwerd. Het geld is bedoeld om de fase tot de samenwerkingsovereenkomst voor het project Holwerd aan Zee te overbruggen.

Provinciebestuur+vraagt+700%2E000+euro+voor+Holwerd+aan+Zee
© Eigen Foto

In deze fase wordt ook onderzoek gedaan naar het uitvoeren van een hydrologisch model om de effecten van het beleefmeer te bepalen, het uitwerken van het ontwerp van de sluis en voor beheer en onderhoud van de vaargeul en het beleefmeer. Ook is het geld bedoeld voor het maken van een voorlopig ontwerp voor het project Holwerd aan Zee.


Open vaarverbinding

'Holwerd aan Zee' moet de regio Noordoost-Friesland een economische en ecologische boost geven. Centraal staat een open vaarverbinding tussen de Waddenzee en Holwerd, die zorgt voor een nieuw natuur- en recreatiegebied. Ook een veiligere vaargeul naar Ameland, de afwatering van de regio en natuurontwikkeling maken deel uit van het plan. Voor het plan is 35 hectare landbouwgrond opgekocht.


Eind 2018 kreeg de regio Noordoost-Friesland 25 miljoen euro voor Holwerd aan Zee en de Versnellingsagenda van het Rijk. Het geld uit de regiodeal is bedoeld om de welvaart en de leefbaarheid in de regio te versterken. Provinciale Staten besluiten 31 maart over het voorstel van het college van Gedeputeerde Staten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer