Verkiezing 'Mooiste bewaarui' voor een deel virtueel

Uientelers die mee willen doen aan de jaarlijkse verkiezing van de 'Mooiste bewaarui van 2021' moeten daarvoor in eerste instantie foto's van hun partij uien aanleveren.

Verkiezing+%27Mooiste+bewaarui%27+voor+een+deel+virtueel
© Fotografie Twan Wiermans

Delphy organiseert de verkiezing net als andere jaren op verzoek van Landbouwbeurs Noord- en Centraal Nederland (LNCN) en het Platform Nederlandse Uientelers. De verkiezing is nu echter niet fysiek, zoals normaal tijdens de Themadag Uien van LNCN in de Meerpaal in Dronten, maar voor een deel virtueel. Genomineerde inzendingen worden wel fysiek beoordeeld.

Deelnemers aan de verkiezing mogen maximaal vijf foto's van hun uienpartij per email versturen naar het secretariaat van LNCN. Dit kan tot en met zaterdag 20 februari. Een deskundige jury nomineert de vijf mooiste partijen en de inzenders daarvan krijgen een showbakje opgestuurd. Die bakjes mogen ze vullen met hun mooiste uien en die worden vervolgens opgehaald voor een fysieke beoordeling.


Pak zaaizaad

De uitslag van de verkiezing wordt op 3 maart bekendgemaakt en dan worden ook de prijzen digitaal uitgereikt. De vijf genomineerde telers ontvangen in elk geval een geldbedrag oplopend van 50 tot 200 euro. Bij de drie beste uienbakjes wordt ook een pak zaaizaad meegeleverd van het geteelde uienras.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer