Grootste maishakselaar rijdt in Drenthe

Een gigantische maishakselaar rijdt rond in Drenthe bij Loonbedrijf Vink in Dwingeloo. Het is een twaalfrijige John Deere-hakselaar van bijna 900 pk. Bestuurder Rick Wijntjes is trots dat hij op deze machine mag rijden. 'Ja, volgens mij is dit de grootste. In ieder geval van John Deere. Maar hij moet ook gewoon goed werken, zuinig zijn en kwaliteit leveren.'

Vooral bij het losmaaien haal je volgens Wijntjes de grootste winst. 'Je hebt direct 12 rijen schoon. Als je er nog een hapje uit haalt, heb je 24 rijen en kunnen we in een keer rondrijden zonder te steken.

Wijntjes ziet wel dat je de volledige capaciteit van de machine niet kan benutten, omdat deze de snelheid bij de kuil ook aan moet kunnen. 'Door het grote vermogen verbruikt de machine minder brandstof, dat is je winst hier op het land. De trekker op de bult bepaalt de snelheid van de hele trein. We hebben op de bult een trekker van 300 pk en in totaal 20 ton, dus dat drukt wel aan. Als dat niet goed gebeurt, heeft de boer daar een jaar lang last van.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 15°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer