Vijf+nieuwe+portefeuillehouders+bij+LTO+Nederland
Nieuws
© Dirk Hol

Vijf nieuwe portefeuillehouders bij LTO Nederland

LTO Nederland heeft vijf nieuwe portefeuillehouders benoemd. Zij starten medio februari en zijn benoemd voor een periode van drie jaar.

De naam van de zesde nieuwe portefeuillehouder is nog niet bekendgemaakt. De sollicitatieprocedure voor deze portefeuille, Bodem & Water, is nog niet afgerond.

LTO presenteerde de volgende bestuurders:

• Varkenshouder Eric Douma (Oosterwolde (Friesland), 49 jaar) start als portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs. Belangrijk voor de continuïteit van land- en tuinbouwbedrijven bij het arbeidsvraagstuk waaronder cao-afspraken, huisvesting van arbeidskrachten, bedrijfsfinanciering en fiscaal passend beleid, leven lang ontwikkelen en innovatie.

• Akkerbouwer Edwin Michiels (Horst-Melderslo (Limburg), 48 jaar) neemt de portefeuille Natuur, Klimaat & Energie op zich. Hij gaat aan de slag met bijvoorbeeld het Klimaatakkoord, de verbinding tussen de Regionale Energie Strategieën en agrarisch natuurbeheer en biodiversiteitsbeleid.• Akkerbouwer Joris Baecke (Nieuw-Namen (Zeeland), 42 jaar) keert terug als portefeuillehouder Gezonde Planten. Hij blijft zich inzetten op onder andere plantgezondheid en gewasbescherming in brede zin, voedselveiligheid en -zekerheid en fytosanitair beleid en innovatie.

• Geitenhouder Jeannette van de Ven (Oirschot (Noord-Brabant), 55 jaar) start aan een tweede termijn als portefeuillehouder Gezonde Dieren. Zij legt de verbinding op alle onderwerpen gerelateerd aan diergezondheid, waaronder brandveiligheid, destructiebeleid, het Diergezondheidsfonds en voedselveiligheid en -zekerheid.

• Melkveehouder Trienke Elshof (Oldetrijne (Friesland), 53 jaar, zie foto) blijft portefeuillehouder met een tweede termijn in de nieuw vormgegeven portefeuille Platteland & Omgeving. Tot haar takenpakket behoren onder meer luchtkwaliteit, leidingen en schaderegelingen publieke werken, asbest en verkeersveiligheid. Het stikstofdossier blijft een belangrijk onderdeel van haar inzet.


Verdedigen belangen

Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland is opgetogen over de benoemingen: 'We zijn blij dat we met de nieuwe portefeuilles in de startblokken staan om ook de komende kabinetsperiode de belangen van onze leden uit te dragen en te verdedigen.

'Dit is een team waarvan ik zeker weet dat ze tot het uiterste gaat, altijd vanuit de verbinding binnen onze diverse sector. We staan voor grote opgaven in Den Haag, Brussel en de maatschappij maar komen met deze club, uit alle geledingen van onze vereniging, goed beslagen ten ijs', vervolgt Van der Tak.

De portefeuillehouders zorgen voor verbinding tussen de veertien vakgroepen, vijf aangesloten organisaties en regio's van LTO om tot gezamenlijke gedragen standpunten te komen. De portefeuillehouder vertegenwoordigt van daaruit de leden uit alle agrarische sectoren richting maatschappelijke organisaties, overheid en media.

Alle leden konden meedoen aan de sollicitatieprocedure waarin werd gezocht naar verbinders die voor een termijn van drie jaar aan de slag gaan op de belangrijkste thema's voor de Nederlandse land- en tuinbouw.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer