Sjaak+van+der+Tak+op+lijst+invloedrijkste+Nederlanders
Nieuws
© Dirk Hol

Sjaak van der Tak op lijst invloedrijkste Nederlanders

Aankomend LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak is opgenomen in de Volkskrant-lijst met de tweehonderd invloedrijkste Nederlanders. Van der Tak is nieuwkomer op de lijst en staat op positie 111.

Volgens de Volkskrant staat Van der Tak voor een 'lastige klus, met de steeds groter wordende druk op de sector rond klimaat en milieu, en aan de andere kant de boeren van Farmers Defence Force'.


Op 10 november werd van der Tak door de ledenraad van LTO Nederland benoemd als nieuwe voorzitter. Hij is benoemd voor een periode van drie jaar en zal op 1 januari 2021 starten. Op dit moment is hij nog voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Daarvoor was hij dertien jaar burgemeester van tuinbouwgemeente Westland en acht jaar wethouder in de werkstad Rotterdam.


Kim Putters

De meest invloedrijkste Nederlander is Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Hij is een belangrijke sociale adviseur van het kabinet en voert de lijst voor het tweede achtereenvolgende jaar aan.Putters stelde in oktober dat de coronacrisis het moment is om veranderingen door te voeren in economie en maatschappij. RIVM-directeur Jaap van Dissel, tevens voorzitter van het Outbreak Management Team, staat op plaats 2. Hij is het gezicht van de coronabestrijding en dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer.


Landbouwcollectief en MOB

Andere prominenten uit aan de land- en tuinbouw gelieerde bedrijven of organisaties zijn: Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen Universiteit en Research (25), Frans Muller, bestuursvoorzitter Ahold Delhaize (34), Donald Pols, directeur Milieudefensie (39), Hans Brug, directeur-generaal RIVM (48), Conny Braams vicepresident Unilever (50), Hanneke Faber, president Foods & Refreshments Unilever (55), Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter Rabobank (62), Dolf van den Brink, bestuursvoorzitter Heineken (68), Frits van Eerd, bestuursvoorzitter Jumbo (79), Marit van Egmond, bestuursvoorzitter Albert Heijn (86), Hein Schumacher, bestuursvoorzitter FrieslandCampina (116), Aalt Dijkhuizen voorzitter Landbouwcollectief (161), Johan Vollenbroek, voorzitter Mobilisation for the Environment (MOB) (180).

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer