App zorgt voor juiste instelling kunstmeststrooiers Amazone

De mySpreader-applicatie combineert drie functionaliteiten voor kunstmeststrooiers van Amazone in één app. Die is gericht op de intuïtieve bediening en comfortabele instelling van de kunstmeststrooier.

App+zorgt+voor+juiste+instelling+kunstmeststrooiers+Amazone
© Amazone

Met de app zijn, afhankelijk van machinetype, werkbreedte, soort kunstmest en strooihoeveelheid, de exacte instellingsadviezen voor Amazone-kunstmeststrooiers eenvoudig en mobiel direct in het veld op te vragen. Dankzij de vele monsters die jaarlijks door boeren, kunstmestleveranciers en kunstmestfabrikanten worden ingezonden, wordt de applicatie altijd up-to-date gehouden.

Daardoor is de gebruiker aan het begin van elk seizoen 'op de hoogte' van het juiste type meststof. Een bijzonder kenmerk van de mySpreader-applicatie: de gebruiker kan naar de gegevens van de kunstmest zoeken door bijvoorbeeld de naam van de meststof, de meststofsamenstelling, de korrelgrootte of het stortgewicht op te geven.


Mobiele testbank

Het tweede onderdeel van de mySpreader-applicatie is de digitale mobiele testbank EasyCheck. In deze testopstelling worden de kunststofmatten in bepaalde afstanden op het veld gelegd, bestrooid en vervolgens eenvoudig gefotografeerd.

EasyCheck berekent vervolgens de bedekkingsgraad van de matten. Op basis van deze waarden stelt de applicatie instelverbeteringen, ten behoeve van de dwarsverdeling, voor aan de gebruiker, zodat de bewerking snel kan worden geoptimaliseerd.


Grip op je bedrijf

Ben je bezig met het bedrijf pasklaar te maken voor de toekomst? Grip op je bedrijf is een opleidingsprogramma voor boeren en tuinders, op HBO+ niveau, die hun bedrijf klaar willen maken voor de toekomst. Het programma is gericht op agrarisch ondernemers die nadenken over de toekomst van het bedrijf en wil deze ondernemers daarbij ondersteunen. Meer informatie en aanmelden kan bij de LTO Academie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer