Amazone brengt nieuw weegsysteem uit voor kunstmeststrooiers

De ZA-TS-driepunts- en ZG-TS 01-getrokken kunstmeststrooiers van Amazone zijn nu verkrijgbaar met een nieuw intelligent ProfisPro-weegsysteem. Hiermee kan de strooier de geplande afgifte regelen tijdens het hele strooiproces.

Amazone+brengt+nieuw+weegsysteem+uit+voor+kunstmeststrooiers
© Amazone

ProfisPro omvat de interactie van de weegtechniek Profis met de nieuwe koppelmeting FlowControl. Dankzij de combinatie van de weegtechniek en FlowControl regelt de kunstmeststrooier zijn geplande afgifte tijdens het gehele strooiproces.

De steeds groeiende vraag naar meer precisie was voor Amazone aanleiding om al vanaf 2001 kunstmeststrooiers met geïntegreerde weegtechnologie te bouwen. Door gebruik te maken van de Profis-weegtechniek worden afwijkingen van de beoogde hoeveelheid ten opzichte van de werkelijk gestrooide hoeveelheid exact herkend.


Weegtechnologie

De weegcellen van de huidige serie meten de gewichtsveranderingen tweehonderd keer per seconde en passen de posities van de doseerschuiven om de 25 kilo automatisch aan. Het grootste voordeel van deze weegtechnologie is dat er wordt gemeten op basis van reële waarden. Daardoor is de dosering op elk moment te optimaliseren, ook bij het strooien van bijvoorbeeld kantbreedten.

De dosering van de afgifte door de Profis-weegtechniek is nauwkeurig. De afwijkingen over de gehele strooitijd bedragen volgens Amazone slechts ongeveer 1 procent. Voor een permanente regeling, dus ook binnen de controle-intervallen van 25 kilo, zijn de eerdergenoemde strooiers vanaf heden verkrijgbaar met het nieuwe ProfisPro-weegsysteem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer