Nauwkeurig+en+snel+zaaien+met+Amazone+Precea+6000
Nieuws
© Amazone

Nauwkeurig en snel zaaien met Amazone Precea 6000

Amazone breidt de Precea-familie uit met een nieuwe acht-rijige machine. De driepunts gedragen precisiezaaimachine is geschikt voor het zaaien van rijengewassen, zoals mais, soja, zonnebloem, bieten, koolzaad en sorghum.

In de toekomst zullen er de starre Precea 6000 en de opklapbare Precea 6000-2 zijn. Beide machines zijn uit te rusten zonder kunstmestapparatuur of als CC-typen met een kunstmesttank aan de achterzijde. De Precea 6000-2FCC heeft een fronttank FTender voor bemesting. De machine van 6 meter zal in eerste instantie in het voorjaar van 2021 in beperkte aantallen verkrijgbaar zijn.

De Precea 6000 is optioneel verkrijgbaar met een star of als de Precea 6000-2 met een opklapbaar frame. De acht tot negen verenkelingsaggregaten staan op een speciaal draagframe, waarin de units op een profielrail vrij kunnen worden verschoven. Dat betekent dat de chauffeur afhankelijk van de uitvoering de afstand tot twaalf rijen kan veranderen.


Grote zaadtrechter

De zaadtrechters van de Precea hebben een inhoud van 55 of 70 liter. De drukvaten zijn beschermd tegen het binnendringen van stof door een rubberen lip. De dosering is eenvoudig te realiseren en de unit kan snel en zonder gereedschap worden leeggemaakt. De meegeleverde zaadgoot kan van beide kanten aan de verenkelingsunit worden bevestigd. Naast de zaadtrechters kan op elke rij een extra microgranulaatstrooier met elektrische dosering worden gemonteerd.

De grote kunstmesttank aan de achterzijde met 950 en 1.250 liter (Precea 6000-CC en 6000-2CC) zorgt voor minder stilstand en snel vullen. De trechtervorm met twee punten zorgt voor lage resthoeveelheden en zuivere meststofdosering. Dat gebeurt per rij afzonderlijk met het Precis-doseersysteem, dat wordt ingesteld door het SmartCenter-bedieningspaneel.


FTender-fronttank

Voor maximale efficiëntie is de Precea 6000-2FCC uitgerust met de nieuwe FTender-fronttank voor bemesting. Vulvolumes van 1.600 of 2.200 liter leiden tot minder stilstand en dus hogere capaciteit. De FTender is standaard voorzien van elektrische dosering en aansturing door de Isobus-terminal. Het afdraaien is hier direct op de fronttank mogelijk met behulp van de optionele TwinTerminal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer