Amazone+investeert+in+onderdelencentrum
Nieuws
© Amazone

Amazone investeert in onderdelencentrum

De Duitse machinefabrikant Amazone heeft zijn onderdelenvoorziening in Tecklenburg-Leeden volledig vernieuwd.

Twintig jaar geleden bouwde Amazone een distributiecentrum in Hasbergen-Gaste. Nu er meer capaciteit nodig is, heeft het bedrijf geïnvesteerd in opslagcapaciteit in Tecklenburg-Leeden. Daar is een ruimte van 11.000 vierkante meter binnen en nog eens 9.000 vierkante meter buitenterrein.

Er kunnen 42.000 verschillende onderdelen worden opgeslagen. De helft daarvan, vooral de kleinere onderdelen, wordt opgeslagen in een automatisch magazijn. Daarvoor zijn 27.000 containers aangeschaft.


12.500 draadcontainers

De grotere artikelen en grotere hoeveelheden worden handmatig beheerd in een magazijn met smalle gangen en ruimte voor 12.500 draadcontainers. Daar worden ook nieuwe order pick-upvorkheftrucks gebruikt.


Op het moment lukt het om met zestig medewerkers maximaal duizend pakketten per dag klaar te maken.
Op het moment lukt het om met zestig medewerkers maximaal duizend pakketten per dag klaar te maken. © Amazone

Ook is de werkwijze aangepakt. Niet meer één bestelling tegelijk klaarmaken, maar alle onderdelen van een bestelling tegelijk uit de schappen halen en het te verzenden pakket op het einde van het traject samenstellen, moet veel tijd besparen. Op het moment lukt het om met zestig medewerkers dagelijks duizend pakketten voor Amazone klaar te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer