Bayer komt met nieuw middel tegen alternaria in aardappelen

Propulse is een nieuw fungicide voor de bestrijding van onder meer alternaria en sclerotinia in aardappelen.

Bayer+komt+met+nieuw+middel+tegen+alternaria+in+aardappelen
© Nieuwe Oogst

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft onlangs een toelating verleend voor dit middel in aardappelen. Volgens toelatingshouder Bayer Crop Science werkt Propulse goed tegen de alternariasoorten Alternaria solani en Alternaria alternata. Verder heeft het middel een nevenwerking op sclerotinia.

Propulse is een fungicide op basis van de werkzame stoffen fluopyram en prothioconazool. De adviesdosering is 0,4 liter per hectare. Het middel mag maximaal twee keer per teeltseizoen worden toegepast. In verband met goed resistentiemanagement mogen aardappeltelers Propulse niet vaker inzetten dan 50 procent van de bespuitingen tegen alternaria. De minimale interval tussen twee toepassingen is 10 dagen en de wachttijd voor de oogst 3 weken.


Mengen met andere middelen

Aardappeltelers kunnen Propulse mengen met de middelen die worden gebruikt voor de bestrijding van phytophthora en met insecticiden. Bayer meldt nog dat Propulse mag worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden en dat er geen specifieke eisen zijn voor wat betreft driftreducerende maatregelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer