Bayer Crop Science sluit derde kwartaal af met verlies

De omzet van Bayer Crop Science is in het derde kwartaal van 2020 met 11,6 procent gedaald tot 3,028 miljard euro. Vooral in Noord-Amerika liep de omzet terug, terwijl de omzet in Azië en Pacific toenam.

Bayer+Crop+Science+sluit+derde+kwartaal+af+met+verlies
© Nieuwe Oogst

Het bedrijfsresultaat ebitda was 34 miljoen euro negatief. In het derde kwartaal van 2019 ging het om een positief resultaat van 500 miljoen euro. De daling komt volgens Bayer vooral door omzetverlies in Noord-Amerika. Daarnaast was er een negatief valuta-effect van 123 miljoen euro.


Bij de onkruidbestrijdingsmiddelen was de omzet 12,7 procent lager dan vorig jaar. Ook hier ligt de oorzaak in Noord-Amerika. Vooral daar daalde de omzet. In 2019 had Noord-Amerika te maken met extreme weersomstandigheden en verschoof de omzet van de eerste helft van het jaar naar het derde kwartaal.


Zaadbehandelingen

De wereldwijde omzet bij maiszaden en zaadbehandelingen daalde met bijna 40 procent, vooral door dalende verkopen in Noord-Amerika. Bij zaaizaden en zaadbehandelingen voor de sojateelt lag de omzet op een vergelijkbaar niveau als in 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer