Omzet+Bayer+daalt%2C+maar+groeit+wel+in+agrosector
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omzet Bayer daalt, maar groeit wel in agrosector

Chemiebedrijf Bayer heeft tijdens de corona-uitbraak minder medicijnen aan consumenten verkocht. Maar in de agrarische sector realiseerde Crop Science in drie van de vier regio's een groei.

De omzet van Bayer daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,5 procent tot ruim 10 miljard euro. Voor heel dit jaar gaat het concern uit van een omzet van 43 à 44 miljard euro. Het bedrijfsresultaat zou uitkomen op circa 12 miljard euro.

De agrarische afdeling Crop Science verhoogde de omzet in het tweede kwartaal met 3,2 procent tot 4,8 miljard euro. De regio's Latijns-Amerika, Azië/Pacific en Noord-Amerika droegen bij aan de stijging. In onder andere Europa is geen stijging gerealiseerd.

De omzet bij herbiciden steeg bij Bayer met 3,3 procent en bij insecticiden met 4,5 procent. Door het coronavirus werd de vraag beïnvloed. Bayer gaat ervan uit dat een deel van de vraag door corona verschuift naar de volgende kwartalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer