Nu ook schadeclaims van aandeelhouders tegen Bayer

Aandeelhouders hebben een proces aangespannen tegen het chemieconcern Bayer voor een schadevergoeding wegens het koersverlies van het concern. Zij vinden dat het Duitse concern had moeten waarschuwen voor het financiële risico van rechtszaken in de Verenigde Staten.

Nu+ook+schadeclaims+van+aandeelhouders+tegen+Bayer
© Haijo Dodde

Door de overname van multinational Monsanto leed Bayer miljardenverliezen door schadeclaims in verband met toepassing van het Monsanto-product Roundup. Het Duitse weekblad Wirtschaftswoche meldde vrijdag dat twee advocatenkantoren, Hausfeld en Tilp, civiele aanklachten indienen bij een rechtbank in Keulen namens investeerders die werden getroffen door de daling van de aandelenkoers.

Bayer erkende in een verklaring dat het bedrijf werd aangeklaagd en zegt dat het zich zou verdedigen tegen wat het omschreef als ongegronde claims. 'Bayer heeft gepaste due diligence uitgevoerd met betrekking tot het acquisitieproces. Dit is ook bevestigd door de studies van onafhankelijke experts', meldt een woordvoerder van Bayer in een verklaring.


Overname

De Duitse fabrikant van chemicaliën, medicijnen en pesticiden stemde in 2016 ermee in om Monsanto over te nemen. Zijn aandelen daalden twee jaar later, toen het rechtszaken in de Verenigde Staten verloor aan eisers die beweerden dat het gebruik van Roundup bij hen kanker veroorzaakte. Tienduizenden andere rechtszaken waren of zijn nog in behandeling in de Verenigde Staten.


Om de zaak uit de wereld te krijgen, kondigde Bayer in de zomer van 2020 een grootschalige schikking aan ter waarde van miljarden. Het bedrijf benadrukte dat dit geen schuldbekentenis was. Een schikking van 11 miljard dollar van die zaken in juni vorig jaar bleek 750 miljoen dollar duurder te zijn. De aandelen zijn ongeveer 45 procent gedaald sinds Bayer de eerste Roundup-rechtszaak in augustus 2018 verloor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer