86%2E000+eenheden+bietenzaad+besteld+via+Cosun
Nieuws
© IRS

86.000 eenheden bietenzaad besteld via Cosun

De agrarische dienst van Cosun Beet Company bereidt zich voor om de circa 86.000 bestelde eenheden bietenzaad op tijd bij de bietentelers te kunnen afleveren.

Op basis van de zaadbestellingen en de toewijzingen die nog openstaan gaat Cosun Beet Company ervan uit dat het bietenareaal van 2021 weinig zal afwijken van de ongeveer 81.500 hectare van vorig jaar. De suikerfabrikant stelt zichzelf tot doel dat ondanks de coronamaatregelen het afleveren van het bietenzaad voor 10 maart moet zijn afgerond.

Eerder al heeft Cosun Beet Company laten zien dat op basis van de zaadbestelling blijkt dat meer bietentelers dit jaar kiezen voor rassen met resistentie tegen bietencysteaaltjes en voor rassen met aanvullende resistentie tegen rhizomanie. De drie meest bestelde rassen voor 2021 zijn: Tessilia KWS (aandeel 18 procent), Caprianna KWS (14 procent) en Edonia KWS (7 procent).

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer