PLUS+komt+varkens%2D+en+rundvleeshouders+financieel+tegemoet
Nieuws
© Twan Wiermans

PLUS komt varkens- en rundvleeshouders financieel tegemoet

Supermarktketen PLUS versterkt de samenwerking met haar Nederlandse varkens- en rundvleeshouders. Zij ontvangen een extra bijdrage bovenop de geldende marktprijzen. Daarnaast biedt PLUS voor de ketens afnamezekerheid.

PLUS voerde hierover afgelopen weken gesprekken met veehouders en hun vertegenwoordigers uit de varkens- en rundvleesketens. Tijdens deze gesprekken is er aandacht geweest voor het belang om samen te werken en om samen toekomstgericht invulling te blijven geven aan goed eten uit een gezonde keten.


Continuïteit

Door verschillende oorzaken zijn momenteel de marktprijzen van zowel varkens- als rundvlees op een laag niveau. Partijen zijn daarom een extra bijdrage overeengekomen bovenop de geldende marktprijzen. Bovendien biedt PLUS voor de exclusieve samenwerking binnen deze ketens een afnamezekerheid. PLUS noemt dit voor de deelnemers een belangrijke pijler binnen de bedrijfsvoering die zorgt voor continuïteit en zekerheid.

Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS: 'De exclusieve samenwerking die we met deze boeren hebben, zorgt ervoor dat we onze klanten het beste varkens- en rundvlees kunnen bieden. Samenwerken en samen investeren in een duurzame toekomst past bij PLUS als coöperatie.' Geert van Bussel, varkenshouder in de PLUS-keten vult aan: 'Wij voelen ons door het gebaar van PLUS sterker verbonden met de Plus-keten. Het geeft vertrouwen om de samenwerking verder te ontwikkelen.'


Exclusieve ketens

PLUS heeft sinds 2019 een eigen, exclusieve gesloten keten met zestien varkenshouders. Deze keten geeft PLUS inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en –vleeswaren met het 1 ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt PLUS een compleet assortiment Blonde d'Aquitaine rundvlees met het Beter Leven-keurmerk 2-sterren. Het rundvlees wordt door negentig boeren aan PLUS geleverd.

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer