Bij+Plus+komen+alle+blauwe+bessen+uit+Nederland
Nieuws
© Han Reindsen

Bij Plus komen alle blauwe bessen uit Nederland

Supermarktketen Plus verkoopt vanaf deze zomer alleen nog blauwe bessen die zijn geteeld op Nederlandse bodem.

In een persbericht meldt Plus dat het een ketensamenwerking is aangegaan met zeven bedrijven waar blauwe bessen worden geteeld. Met de aanvoer van deze bedrijven, met een landelijke spreiding, moet het volgens de retailorganisatie lukken om het hele seizoen blauwe bessen uit Nederland te kunnen aanvoeren.

Inkoper Marijn Hilbrink van Plus vertelt dat met blauwe bes nu al het zachtfruit dat in de supermarkt in het schap ligt van eigen bodem afkomstig is. 'Aangezien blauwe bes oorspronkelijk niet uit Nederland komt, was dit product de grootste uitdaging binnen het assortiment zachtfruit. Wij zijn dan ook heel trots dat we ook met blauwe bes een gesloten keteninkoop realiseren, dankzij onze samenwerking met de teeltbedrijven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer