'Onze Markt' start consultatie over eisen aan aardappelen

Consumenten kunnen sinds kort stemmen over hoe de tafelaardappels van het nieuwe consumentenmerk Onze Markt geteeld moeten worden en welke prijs daarbij hoort. Ze kunnen onder andere stemmen over: de prijs voor de boer, de herkomst, productiemethode en manier van verpakken.

%27Onze+Markt%27+start+consultatie+over+eisen+aan+aardappelen
© Haijo Dodde

Het concept van Onze Markt is dat consumenten bepalen welke voorwaarden aan het product in de supermarkt worden gesteld. Daarbij zien consumenten ook wat de kosten van bepaalde productievoorwaarden zijn. Over de kenmerken en eisen van Onze Markt-aardappelen kan tot en met eind maart gestemd worden. Stemmen kan via een online vragenlijst op de website van het voedselmerk.


Door de consument te laten stemmen en intensief samen te werken met boeren en producenten wil Onze Markt de boer en burger dichter bij elkaar brengen. Onze Markt wil met hun beweging wat doen aan de situatie van boeren door eerlijke prijzen te garanderen.

Onze Markt is de Nederlandse versie van een initiatief dat begon in Frankrijk. Daar startte de beweging in 2016 met het verkopen van fairtrade melk onder het eigen label C'est Qui, Le Patron?!, oftewel 'Wie is de baas'. C'est Qui, Le Patron?! produceert ondertussen al meer dan dertig verschillende producten, van boter tot aardappelen. Consumenten hebben daarover gezamenlijk beslist en bieden een eerlijke prijs voor de boer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer