Voorkiemsysteem+ErFra+VKS+is+weer+in+productie
Nieuws
© ErFra VKS

Voorkiemsysteem ErFra VKS is weer in productie

Het innovatieve voorkiemsysteem ErFra VKS voor aardappelen is weer in productie. Dat heeft Erik Juurlink online bekendgemaakt.

Het ErFra VoorKiemSysteem (VKS) van Erik Juurlink en Frank Hoitink kwam vorig jaar als innovatie op de markt. Het gaat om een houten opvouwbaar rek met spanband om in de aardappelkist te plaatsen. Met het voorkiemsysteem kan er circa 1.000 kilo pootgoed in een kist.

Dit systeem zorgt voor gelijkmatig kiemende aardappelen en voorkomt condensvorming in het binnenste van de kist. De ErFra VKS heeft een soort 'schoorsteenwerking' waardoor het pootgoed in de kisten gelijkmatig wordt opgewarmd.

Het voorkiemsysteem ErFra VKS past goed in de eigen houten aardappelkisten (160 x 120 x 109 centimeter). De kisten blijven goed stapelbaar. Tijdens het vullen van de kist is het voorkiemsysteem af te dekken met een deksel. Met een kantelaar is de pootmachine makkelijk te vullen. Het voorkiemsysteem ErFra VKS is opvouwbaar en is daardoor makkelijk op te slaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer