Met de juf de boer op

Ellen Wunderink is lerares op de jenaplanschool De Kleine Planeet in Deventer. De van oorsprong boerendochter vindt het in deze thuiswerkperiode belangrijk om haar leerlingen even uit de stadse omgeving te halen en ze mee te nemen naar de boerderij van haar vader in Okkenbroek.

Ellen Wunderink geeft les aan leerlingen die zowel wat extra aandacht als afleiding nodig hebben. En daarom vindt ze het goed dat haar klasje niet alleen op school zit, maar ook regelmatig op bezoek gaat bij bedrijven of instellingen. Of de boer opgaat, zoals op deze dag.

'Het mooiste is gewoon dat je ziet dat de kinderen genieten van het ervaren. De geuren, de geluiden. Het aaien en voeren van de koeien. En dan komen vanzelf de vragen over de boerderij en de dieren. Voor deze kinderen is het belangrijk om ze zo nu en dan even uit de stadse omgeving te halen. En ik kan ze op deze manier een lekkere dag op de boerderij bieden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer