Trekkers in trek op basisscholen in Woudenberg

Drie boeren uit de Gelderse Vallei hebben de afgelopen dagen basisscholen in Woudenberg bezocht om kinderen uitleg te geven over wat er allemaal gebeurt op een boerderij.

Een van de initiatiefnemers is melkvee- en pluimveehouder Elton van Ginkel. 'We werden telkens enthousiast verwelkomd door leerlingen van groep 8. Onze trekkers stonden natuurlijk goed in de belangstelling, maar we hadden ook allerlei voel-, proef- en kijkmateriaal van onze boerderijen meegenomen, zoals eieren en voer.'

De deelnemende boeren zijn alle drie aangesloten bij het educatieplatform Leren bij de Boer, een initiatief in de regio Foodvalley/Gelderse Vallei. 'De kinderen vroegen ons de oren van het hoofd, echt heel positief', aldus Van Ginkel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer