Trekkers in trek op basisscholen in Woudenberg

Drie boeren uit de Gelderse Vallei hebben de afgelopen dagen basisscholen in Woudenberg bezocht om kinderen uitleg te geven over wat er allemaal gebeurt op een boerderij.

Een van de initiatiefnemers is melkvee- en pluimveehouder Elton van Ginkel. 'We werden telkens enthousiast verwelkomd door leerlingen van groep 8. Onze trekkers stonden natuurlijk goed in de belangstelling, maar we hadden ook allerlei voel-, proef- en kijkmateriaal van onze boerderijen meegenomen, zoals eieren en voer.'

De deelnemende boeren zijn alle drie aangesloten bij het educatieplatform Leren bij de Boer, een initiatief in de regio Foodvalley/Gelderse Vallei. 'De kinderen vroegen ons de oren van het hoofd, echt heel positief', aldus Van Ginkel.

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer