POV+komt+met+lespakket+over+varkenshouderij
Nieuws
© POV

POV komt met lespakket over varkenshouderij

Varkenshouders kunnen vanaf dit najaar boerderijspellen gebruiken in hun les aan basisscholieren. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft samen met pabostudent Pleun Leeijen een lespakket ontwikkeld.

Het lespakket bestaat uit verschillende spellen en activiteiten, zoals memory, monopoly, jenga en een puzzel met delen van het varken. Aan het einde van de zomervakantie krijgt elke basisschool een boekje met informatie over de varkenshouderij.


De materialen zijn ontwikkeld door Leeijen. Zij is dochter van een varkenshouder in het Brabantse Vinkel en studeert aan de pabo in Den Bosch. Voor haar minor 'Creatieve en onderzoekende kind' heeft zij lesmateriaal gemaakt voor varkenshouders die schoolklassen ontvangen op hun bedrijf.


Weekend van het Varken

Ook kunnen basisscholen gebruikmaken van de digitale versie van het Weekend van het Varken. Dat gaat dit jaar fysiek niet door vanwege de coronamaatregelen. De POV verspreidt een serie educatieve filmpjes, waarin verschillende facetten van de varkenshouderij in beeld komen. De filmpjes komen in augustus online en worden verspreid via Facebook, Instagram en de nieuwe website ThePigStory.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer