Legpluimveehouders haken aan bij boerderijeducatie

De pluimveehoudersector haakt aan bij Platform Boerderijeducatie Nederland. Stichting Blij met een Ei gaat boerderijlessen van legpluimveehouders financieren.

Legpluimveehouders+haken+aan+bij+boerderijeducatie
© Eigen Foto

De stichting ondertekende woensdag een samenwerkingsovereenkomst op educatieboerderij IJsboerderij De Schoonheuvel in Hedel. Na de melkveehouders, melkgeitenhouders en varkenshouders zijn de pluimveehouders de vierde sector die boerderijlessen verzorgen op agrarische bedrijven.

Stichting Blij met een Ei en Platform Boerderijeducatie zetten samen in op een 'efficiënte en duurzame relatie, zodat veel leerlingen een realistisch en hedendaags beeld krijgen van de eierproductie in ons land.' Naast het financieren van maximaal acht boerderijlessen per bedrijf, betaalt Stichting Blij met een Ei ook mee aan de opleidingskosten voor nieuwe legpluimveehouders die educatieboer willen worden.

Dialoog producent en consument

Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen producent en consument. Het doel van de stichting is de bevordering van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij.

Platform Boerderijeducatie Nederland (BEN) bestaat uit zeventien regionale initiatieven op het gebied van boerderijeducatie. Keurmerk Boerderijeducatie Nederland biedt garantie voor kwaliteit van de locatie, het lesmateriaal en de bekwaamheid van de educatieboer(in). De 325 aangesloten educatieboeren ontvangen jaarlijks honderden schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer