Nieuwe+kunststof+meststoffenverdeler+op+de+markt
Nieuws
© Agro-invent

Nieuwe kunststof meststoffenverdeler op de markt

Landbouwontwikkelingsbedrijf Agro-invent heeft een nieuwe kunststof meststoffenverdeler op de markt gebracht. Volgens Agro-invent-eigenaar André Capelle kun je met de zogenoemde Turbosplitter tot een breedte van wel 45 meter werken.

Op 18 januari zijn de eerste 24 Turbosplitters type S aan loonbedrijf Van Dun in Flevoland geleverd.

Capelle legt uit dat je met de Turbosplitter tot een breedte van 45 meter kunt werken. Dit is onder andere mogelijk door het lagere gewicht van de kunststof verdeler. Door een gewichtsbesparing van 50 tot 70 procent kan er efficiënter met mineralen worden omgegaan.


Grote en kleine giften

De nieuwe Turbosplitter is geschikt voor grote en kleine giften per hectare. Het gaat om hoeveelheden van 1 tot 35 kuub per hectare. De splitter is hiervoor eenvoudig aan te passen, met een optimale verdeling en wanneer het gewas erom vraagt.

Bij bijvoorbeeld een werkbreedte van 36 meter met gebruik van 24 Turbosplitters en acht uitlopen van 32 millimeter, zijn er in totaal 192 slangen nodig. De afstand tussen de slangen is dan 18,75 centimeter. De Turbosplitter type S is geschikt voor 1 tot 25 kuub per hectare. Voor 5 tot 35 kuub per hectare is er de SL met acht uitlopen van 40 millimeter. Het is ook mogelijk om een Turbosplitter type SL met zes tot maximaal twaalf uitlopen te bestellen.

Er komen nog meer uitvoeringen met meer en minder slangen. Deze zijn te gebruiken voor zowel de bouwlandbemester, zodenbemester en sleepslangen. De machines zijn uit te rusten met bijvoorbeeld drie Turbosplitters type Max. Dit type is nog in ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer