Syngenta investeert in digitale partner

Chemieconcern Syngenta heeft de agrarische activiteiten van softwareleverancier Cropio overgenomen. De overname is maandag bekendgemaakt.

Syngenta+investeert+in+digitale+partner
© Haijo Dodde

Cropio is gevestigd in met name Rusland en Oekraïne en actief in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is vooral sterk in het ontwikkelen van managementsystemen voor landbouwbedrijven. Over de financiële voorwaarden van deze overname worden geen mededelingen gedaan.

In een gezamenlijke verklaring meldt Syngenta-bestuurder Greg Meyers dat de acquisitie een keerpunt betekent voor de digitale strategie van het concern. Cropio biedt toegang tot de afzetmarkt voor digitale oplossingen in Oost-Europa en kan dienen als een hub voor agro-technische innovaties in heel Europa.

Vastleggen teelthandelingen

Het platform van Cropio ondersteunt landbouwers bij de monitoring van gewassen, bij het gebruik van waarschuwingssystemen en het vastleggen van teelthandelingen. Syngenta wil het landbouwareaal waarop gebruik wordt gemaakt van de digitale diensten van het concern het komend jaar verdubbelen. Nu is dat nog zo'n 40 miljoen hectare. De investering in Cropio moet een belangrijke bijdrage leveren aan deze doelstelling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer