Teeltadviseur+zomerbloemen+gaat+samen+verder+met+Delphy
Nieuws
© Nationale Zomerbloemententoonstelling

Teeltadviseur zomerbloemen gaat samen verder met Delphy

Adviesorganisatie Delphy en Henk van den Berg teelt- en bedrijfsadvies uit Noordwijkerhout gaan samen verder in de advisering voor de teelt van zomerbloemen.

De samenwerking is begin januari bekrachtigd. Het is de bedoeling dat Henk van den Berg zijn kennis en klanten de komende twee jaar overdraagt aan de Delphy-adviseurs zomerbloemen. Na deze twee jaar zal Van den Berg zelf stoppen als adviseur.In een gezamenlijk persbericht melden Delphy en Van den Berg dat de eisen aan de teelt van zomerbloemen steeds hoger worden. De advisering betreft met name vraagstukken rondom de teelt, de planning van de teelt en het te kiezen sortiment. Met de samenwerking en uiteindelijke overname bouwt Delphy verder aan versterking van haar positie als kennisbedrijf in de plantaardige sectoren.


Ook onderzoek in zomerbloemen

Op de proeflocatie boom- en vasteplantenteelt van Delphy in Boskoop start de adviesorganisatie ook met onderzoek ten behoeve van zomerbloemen. Doel is oplossingen vinden voor knelpunten in de teelt om daarmee de zomerbloementelers van nieuwe kennis en adviezen te voorzien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer