Bouw+onderzoekslocatie+zachtfruit+Delphy+in+Horst+gestart
Nieuws
© Delphy

Bouw onderzoekslocatie zachtfruit Delphy in Horst gestart

Delphy investeert in eigen onderzoekslocaties in diverse sectoren, waaronder zachtfruit. In het Limburgse Horst bouwt Delphy op het terrein van het voormalige 'Aardbeienland' een hightech onderzoekslocatie voor alle gewassen in de zachtfruitsector.

Op de locatie worden een hightech kas van 3.000 vierkante meter, 1.000 vierkante meter trayveld, 1.000 vierkante meter stellingen en 1.000 vierkante regenkappen gerealiseerd. In de kas komen verschillende afdelingen voor het doen van onderzoek.

De nieuwe onderzoekslocatie moet de hotspot worden van de internationale zachtfruitsector. Een locatie die fungeert als broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook de 'huiskamer' van de sector wil zijn.

Om dit te realiseren, worden kennisontwikkeling en kennisverspreiding op internationale schaal op één locatie samengebracht. Daar wordt samengewerkt met partners, worden kennisdagen gehouden en andere initiatieven waar onderzoeksresultaten worden toegelicht en gedeeld.


Planning bouw

Vorige week is begonnen met het egaliseren van het terrein en de aanleg van het bassin. De fundatie van de kas is al gestort.

Vanaf 2021 worden de installatie en teeltondersteunende voorzieningen gerealiseerd. Vanaf half maart 2021 komen de eerste planten op de buitenopstellingen. Vanaf mei 2021 is de kas klaar voor gebruik. De onderzoekslocatie zal halverwege 2021 volledig operationeel zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer