Nieuwbouw+onderzoekslocatie+zachtfruit+Delphy+in+Horst+vordert
Nieuws
© Delphy

Nieuwbouw onderzoekslocatie zachtfruit Delphy in Horst vordert

De afgelopen weken is er veel werk verzet bij de bouw van het onderzoekscentrum zachtfruit van Delphy in Horst. In het voorjaar van 2021 wordt de nieuwbouw in gebruik genomen.

Er wordt een hightech kas van 3.000 vierkante meter gebouwd met daarnaast 1.000 vierkante meter trayveld, 1.000 vierkante meter stellingen en 1.000 vierkante regenkappen. Verder wordt het terrein ingedeeld met de daarbij horende faciliteiten zoals een waterbassin, een compact evenemententerrein en parkeergelegenheid.


De hightech onderzoekslocatie zachtfruit van Delphy wordt een internationale hotspot voor de zachtfruitsector. 'Dit centrum moet, naast een broedplaats voor de sector, de huiskamer van de zachtfruitsector zijn', zegt Bart Jongenelen, manager onderzoek zachtfruit bij Delphy. Adrie Biemans wordt bedrijfsleider van het onderzoekscentrum zachtfruit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer