Officiële aftrap SDGP-programma Oegandese aardappelketen

Delphy heeft vorig week het duurzaamheidsprogramma 'Innoveren van de Oegandese aardappelwaardeketen' afgetrapt.

Offici%C3%ABle+aftrap+SDGP%2Dprogramma+Oegandese+aardappelketen
© Eigen Foto

Het SDGP-programma (Sustainable Development Goals Partners) moet bijdragen aan de versterking van de duurzame waardeketen, van boer tot verwerkende industrie, met als uiteindelijk doel een grotere voedselveiligheid in Oeganda.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken financiert het op ontwikkelingslanden en duurzaamheid gerichte programma, het beheer is in handen van de RVO.


Vierjarig programma

Advies- en onderzoeksbedrijf Delhy werkt daarbij samen met partners Stichting Agriterra, Hollanda Fairfoods Uganda, Kisoro Potato Processing Industries Ltd, Uganda National Seed Potato Producers Association en Naro-Kazardi.

Zwakke koppeling tussen zaaigoed en verwaarding consumptieaardappel

In de vierjarige project werken de partners samen om bij te dragen aan een onderling verbonden en efficiënte, marktgestuurde waardeketen van poot- en consumptieaardappelen in Oeganda, inclusief twee nieuw op te richten aardappelverwerkers.


Vele inefficiënties

De Oegandese aardappelketen heeft te lijden onder diverse inefficiënties, uiteenlopende belangen van de stakeholders en een zwakke koppeling tussen het zaaigoed en de verwaarding van de consumptieaardappel.

In de praktijk zal primair worden gewerkt aan vergroting van de beschikbaarheid van traceerbaar zaad van hoge kwaliteit. Daarna zal de focus liggen op het creëren van toegevoegde waarde door samenwerking met lokale verwerkers en beperking van verliezen na de oogst door te investeren in opslagfaciliteiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer