Vernieuwde+fruitopleiding+start+met+twaalf+deelnemers
Nieuws
© Fruit Tech Campus

Vernieuwde fruitopleiding start met twaalf deelnemers

De eerste twaalf deelnemers aan de vernieuwde mbo-fruitopleiding teelt en techniek van Fruit Tech Campus volgen deze week hun eerste lesprogramma. Dat staat in het teken van de vitale bodem.

De aftrap van de lesweek vond maandag 26 oktober plaats bij Proeftuin Randwijk onder leiding van Jan van Lavieren en Joris Wisse, respectievelijk docent en trainer van de nieuwe fruitopleiding. De Fruit Tech Campus maakt samen met zijn partners, waaronder diverse bedrijven en onderwijsinstellingen Helicon en Aeres, werk van de vernieuwing van het fruitonderwijs.

In een persbericht meldt Van Lavieren dat het best spannend is om de opleiding te starten met maar liefst twaalf deelnemers. 'Ik ben nu al trots op deze mannen en vrouw. Ik heb er ontzettend veel zin in om met hen aan de slag te gaan.'

Het programma van de eerste lesweek staat volledig in het teken van de vitale bodem. Trainer Wisse neemt de studenten mee naar praktijkbedrijven en praat ze bij over de eigenschappen van voedingselementen en chemische en organische meststoffen. Verder is er aandacht voor de mogelijkheden om het bodemleven te verbeteren.

Aan de slag met drones en data

Later in de week staat de precisiefruitteelt op het programma. De deelnemers gaan dan zelf aan de slag met drones en data. Dit gebeurt onder leiding van Yannick Smedts van boomkwekerij Fleuren in de toekomstige schooltuin van de Fruit Tech Campus.

Na deze eerste lesweek vervolgen de deelnemers de opleiding met vier weken werken op een leerwerkbedrijf. Daarna komen ze weer terug naar de campus voor een tweede lesweek die in het teken zal staan van het gezonde gewas.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer