Nieuwe krekelboerderij zoekt enthousiaste boeren

Barneveld is sinds mei 2020 een krekelboerderij rijker. Terwijl eigenaar Koos van Hamersveld nog druk bezig is met het uitbreiden van de kweekunits en het opfokken van een eigen populatie, is de vraag naar krekels nu al groter dan hij straks kan leveren.

Van Hamersveld is met een medewerker aan het werk in de grote bedrijfshal van zijn krekelboerderij. Het laatste deel van de vijftig kweekbakken die hij vorig jaar bestelde, is binnengekomen en wordt nu opgebouwd. 'Wij geloven erin dat dit het beste systeem is om krekels te kweken en de juiste volumes te krijgen.'


Na het proefdraaien met enkele bakken kreeg hij een mooie oogst. 'Als alle vijftig units straks draaien, denken we maandelijks zo'n 750 a 800 kilo krekels te kunnen oogsten. Maar ik weet nu al dat de vraag groter zal zijn dan dat wij kunnen leveren. Dus ik hoop boeren en ondernemers enthousiast te krijgen voor dit systeem. En dat we wellicht in een soort coöperatievorm kunnen samenwerken om grotere volumes te produceren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer