Belgische+landbouwprijzen+dalen+sterk
Nieuws
© Han Reindsen

Belgische landbouwprijzen dalen sterk

De Belgische algemene land- en tuinbouwprijsindex is tussen oktober en november 2020 met 8,8 procent gedaald. Op jaarbasis is dit een daling van 20,9 procent.

Bewaaraardappelen trekken de index van de plantaardige producten, die niet afkomstig zijn van de tuinbouw, naar beneden. De index van de knolgewassen heeft sinds juli de drempel van 100 (basisjaar 2015) niet overschreden, meldt het Belgische statistiekbureau Statbel.

Granen hebben deze resultaten enigszins gecompenseerd, waardoor de index van de plantaardige producten uiteindelijk met 13,5 procent is gedaald in deze maand en met 30,7 procent ten opzichte van november 2019. De index van de tuinbouwproducten is dan weer met 17,8 procent gedaald ten opzichte van oktober en met 7,7 procent ten opzichte van november 2019.


Dierlijke producten

Ten slotte hield de index van de dierlijke producten in november het best stand ten opzichte van oktober (-4,7 procent), maar daalde desondanks toch met 22,9 procent op jaarbasis. De indexen van pluimvee en varkens blijven op het einde van 2020 nog steeds punten verliezen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer